Subscribe:

Labels

Ahad, 9 Oktober 2011

~ cuti2 Malaysia ~

Assalamualaikum! konnichiwa...

hari niy aku nak jalan2 merayap2 sikit kat Kuantan, Pahang.
sebab nak melawat kakak aku yang sibuk belajar kat sana. rase nyer 2 minggu sekali
famili aku akan ke sana.. susah bila jadi satu2 nyer anak perempuan cam akak aku tuu.
hari niy die ajak pergi tengok waye.. (wayang)
cerita klip 3gp??? yer kot??? camtu laa bunyi nyerk. kate nyer citer hantu... hadoi. (T_T)
pergi pahang memang tak boring sangat. sebab ade port2 yang best utk santai2.
macam kat bawah nih:



* teluk cempedak (walaupun takder cempedak, tpi pantainye cantik. air jernih)



* cherating. pantai gak. tapi aku rase best sikit daripada teluk cempedak. tpi tak banyak orang waktu aku pergi.


*jeram pancing. (pedulikan orang yang kat depan nih) jeram die nyaman jerk. tapi selalu ramai orang..
(^^,)

*hahaa. berjaya megamall. tmpat akak aku ngan famili nyer tengok wayang, shopping barang.

*east coast mall. pun tmpat shopping n tengok wayang. hahaa. merayap jerk.

*china town, kuantan. (pernah lalu jerk. (-,-)

*indian town. sebelah china town.

*malay town. sebelah dengan yang dua2 town kat atas tuuh.


banyak lagi sebenarnye. tpi tak smpat laa nk tunjuk. daa nak gerak nih. hehe
Gambang, kuantan, pahang juga tempat kelahiran perdana menteri kita yang ke-enam,
Dato' seri najib tun razak.

tempat belajarpun berlambak kat sini. antaranya:
-sekolah menengah sains sultan haji ahmad shah (budak sekolah jerk)
-polisas(politeknik)
-matrikulasi pahang
-UMP(universiti malaysia pahang. tmpat akak aku lepak skrang nih)

ader lagi rasenyer. tpi lup laa plak. cari sendiri laa yerk.
hehe

tuu jerk rasenyer. gua cau dulu laa yerk.
terima kasih sudi singgah.
arigato minna.
Assalamualaikum.
     (^^,)(",)

1 ulasan:

FiFI sAfaRI berkata...

smart ar awk..
hehe,,nk tnye bole ?
mcm mne nk update blog erk ?
:)