Subscribe:

Labels

Sabtu, 21 Januari 2012

kegunaan facebook?

hey blogwalkers!! klik sini, situ, sinun, sana, ngeh3

assalamualaikum.
konnichiwa.

blogwalkers. lame tak nampak??? hahaa.. sorry.
dah lame tak update blog.
sibuk sikit.
almaklumlah, saya dah berkoje.. ngeh3.

kerja kantin jerk. setakat basuh2 pinggan, angkat2 pinggan, lap2 pinggan..
sume pasal pinggan. hahahaa.. tu jerk keja aku.

tambah lagi dengan perangai budak skolah rendah.
ada ke patut diorang panggil aku ACIK.
ATTENTION PLEASE. AKU BARU 18 TAHUN LAH. (-_-)>'''

aku jual jambu, so ader yang panggil aku ABANG JAMBU..
hahahaa.. lain maksudnya tu dik. takper.
abang bagi jambu percuma nih.
(marah ler boss aku   :p  )

stop. dah lari tajuk dah ni.


ngeh3.
sekarang ramai yang pakai facebook. kalau dulu popular dengan myspace, friendster.
tapi sekarang semua dah mengadap kat FB.
kalau nak harap tweeter tu, banyak selebriti jerk yang hupdate.
nak harap aku??? dah bersawang dah tweeter aku.. (password pon dah lupe.. ngeee)

tapi tahap mana korang guna FB???
adakah sampai tahap gaban?
hari ni jerk, berapa ramai yang hupdate status putus cinta.
yang dah dpat awek baru pun hader. tak cukup lagi dengan yang gaduh dengan awek.
ade yang kantoi dengan ex-awek yang ex-pakwe nye nak cari awek lain. ngeh3

kes jelez pon banyak.
"aku jelez ngan kau, kau jelez ngan die, die jelez ngan mereka, ........."
jelez jer laa koje korang. tapi jangan sampai putus sahabat sudahlah.
WHAT GOES ARROUND, COMES AROUND.
nanti suatu hari nanti, kita akan rasa apabila ada orang merajuk dengan kita. dan baru kita tahu
sakitnya. ngeh3

kebanyakan manusia ni guna FB untuk meluahkan perasaan korang.
(ada jugak yang nak kan perhatian (-_-)   )
kebanyakannya rasa happy dan ceria sepanjang hari.
misalnya,
"hari ni aku happy sesangat" atau "seronoknya dapat jumpa my sayang ari nih"
(seriusly? geli anak tekak mak bace nyer)
baguslah kalau kita nak sebarkan kegembiraan dengan orang lain.
(^^,)

ade jugak manusia yang hampha harapannya,
"sedih sangat, kawan makan kawan, awek curang, pakwe ade pompuan lain" atau
" biarlah awan mendung membawa kesedihan ku pergi bersamanya,
datanglah matahari membawa keceriaan untuk ku yang pilu inieh..."
pergh meleleh ayat.
tapi ingatlah,
IF YOU HAVE A PROBLEM, FACE IT,  DO NOT FACEBOOK IT!

lagi satu.
facebook tak dapat menyelesaikan masalah korang, tapi kawan korang boleh membantu.
tapi tak semestinya perlu hupdate status yang pilu2. kan ade handphone??
ngeh3

dan jangan lupa,
kalau ada masalah, tak perlu mengadu kat FB sebab FB tak mampu nak tenangkan jiwa korang,
tapi mengadulah pada Allah SWT.  . pohonlah pada Dia agar dapat menggagahkan
jiwa kita untuk menempuh dugaan-Nya..

sebelum saya melalut lagi dan kena saman dengan Mark Zuckerberg.
saya nak mengundur diri yer.

terima kasih, arigato gozaimasu, komawo, (korean kot, kalau silap sile betulkan)
syukran jazilan.

assalamualaikum, maassalamah, sayonara minna!











like my fanpage, INi kiSah KUnKuN.

14 ulasan:

nur berkata...

aril.. terbaik.. tpi better ketagih fb daripada ketagih dadah.. huhuhu.. xde sape leh tolong.. btw.. sye tergolong dlm golongan ni??? huhuhu.. awsome..!!(memang pun kn3) ^^,

Budak cadburry # berkata...

ABANG JAMBU pon buad status cintan cintun kan ? HAHAHA

airel chan berkata...

salam, thankz ngeh3.

nemo tergolong dlm golongan yg lain. tak smpat nk mention. huhu

cadburry: hahaa.. shhuuuuut.. jgn bgtau org laen..
muehehehehe

Sakura Aihana berkata...

Acik Aril...tolong bshkn pingga saya...HAHAHA...

Sakura Aihana berkata...

http://marsgreen.blogspot.com/2012/01/awesome-giveaway-by-farez-shah.html

Tgk n komen2lh ye

atie tyra berkata...

haha . abang jambu . best bahan kau nanti kat sekolah . tunggu jerkk . btw , mungkin nak luahkan ape yg tak mampu orang lain nak dgr . mmg mengadu pada Allah . tapi kadang-2 perlu luahkan . asalkan tak bagitahu yg rahsia sudaa ~

airel chan berkata...

sakura: mai bwk rumah sye. ngeh3.
1 pinggan 2 hengget. hehe
:p

airel chan berkata...

atie tyra?? nak siku??? hahahaa.

nur berkata...

Ana..: kau suh dia wat kojo kau??? asl xajak aku... rumah kita dekat.. btw... nice!! abg jambu...

Iskandar Shah berkata...

Ariel, pastikan awak sentiasa baca setiap entri baru blog saya dan perhatikan pembayang segala tu juga. Then kamu akan faham apa sebenarnya misi Running Readers yg sedang berlangsung. Ok ? Selamat mencuba! :)

airel chan berkata...

nemo: satu pinggan 2 hengget. ngeh3

Iskandar shah: pasni sye akan rjin blogwalking kt blog encik iskandar shah. hehe

(^^,)

Lady Milo berkata...

lelaki suka sangat kaler hitam, kelabu, layout blog mereka... hihiiii

airel chan berkata...

hahaa.. nti nk kna tukar nih. hehe
(^^,)

Budak cadburry # berkata...

Tukar colour pink , baru ade ciri-2 abg Jambu . kihkih :)