Subscribe:

Labels

Ahad, 9 Oktober 2011

~ cuti2 Malaysia ~

Assalamualaikum! konnichiwa...

hari niy aku nak jalan2 merayap2 sikit kat Kuantan, Pahang.
sebab nak melawat kakak aku yang sibuk belajar kat sana. rase nyer 2 minggu sekali
famili aku akan ke sana.. susah bila jadi satu2 nyer anak perempuan cam akak aku tuu.
hari niy die ajak pergi tengok waye.. (wayang)
cerita klip 3gp??? yer kot??? camtu laa bunyi nyerk. kate nyer citer hantu... hadoi. (T_T)
pergi pahang memang tak boring sangat. sebab ade port2 yang best utk santai2.
macam kat bawah nih:



* teluk cempedak (walaupun takder cempedak, tpi pantainye cantik. air jernih)



* cherating. pantai gak. tapi aku rase best sikit daripada teluk cempedak. tpi tak banyak orang waktu aku pergi.


*jeram pancing. (pedulikan orang yang kat depan nih) jeram die nyaman jerk. tapi selalu ramai orang..
(^^,)

*hahaa. berjaya megamall. tmpat akak aku ngan famili nyer tengok wayang, shopping barang.

*east coast mall. pun tmpat shopping n tengok wayang. hahaa. merayap jerk.

*china town, kuantan. (pernah lalu jerk. (-,-)

*indian town. sebelah china town.

*malay town. sebelah dengan yang dua2 town kat atas tuuh.


banyak lagi sebenarnye. tpi tak smpat laa nk tunjuk. daa nak gerak nih. hehe
Gambang, kuantan, pahang juga tempat kelahiran perdana menteri kita yang ke-enam,
Dato' seri najib tun razak.

tempat belajarpun berlambak kat sini. antaranya:
-sekolah menengah sains sultan haji ahmad shah (budak sekolah jerk)
-polisas(politeknik)
-matrikulasi pahang
-UMP(universiti malaysia pahang. tmpat akak aku lepak skrang nih)

ader lagi rasenyer. tpi lup laa plak. cari sendiri laa yerk.
hehe

tuu jerk rasenyer. gua cau dulu laa yerk.
terima kasih sudi singgah.
arigato minna.
Assalamualaikum.
     (^^,)(",)

Sabtu, 8 Oktober 2011

~ MINI SEGMEN: BLOGGER PILIHAN CHEGU ZUBIR ~ (^^,)


Assalamualaikum. konnichiwa! (^^,)
ari niy aku first time aku join segmen chegu zubir. hehe. blog die best gak. bnyk entri menarik tok dibace.
macam pasal uitm jual menu ular (snack jdi snake (-,-)"' ). niy first entri yg
aku bce kat blog die. hehe




Chegu Zubir



saya mahu jadi blogger pilihan chegu zubir kerana:
memang trafik blog sye tak pernah jam <(T,T)>
dan dapat gak follow blog lain yang tak pernah sempat jumpe kat group KAMI SI BLOGGER (OFFICIAL).
dapat gak kenalan baru kat malaysia ni. best kot. muehehehe (-,-)
nak gak merasa segmen2 chegu zubir (sebelum ni bace jerk. tak smpat nk join) (-,-)'''






tuu jer laa kot. (-,-)
hehe.
assalamualaikum dan terima kasih sudi singgah.
arigato minna

Ahad, 2 Oktober 2011

~ MPOP??? KER KPOP??? ~

Assalamualaikum, Konnichiwa????

hari niy aku nak kongsi sikit pasal KPOP kat Korea dan MPOP kat Malaysia niy.
 see the different from these video:

*mr simple, SUJU (SUPER JUNIOR).

The group debuted with 12 members: Leeteuk (leader), HeechulHan GengYesungKanginShindong,SungminEunhyukDonghaeSiwonRyeowookKibum and later added a 13th member named Kyuhyun; they are one of the largest boy bands in the world.

and then, this:
*Cinta 247 by MAX 24:7 , malaysian MPOP

Antara ahli diorang ialah Tameen, Alloi, Mierul, Hans, Kim, Eykal, Fifiey, A Ar,
Jab, OB, Virgo dan Iym. mereka bekerja di bawah Aesar Mustafa.
(sila betulkan jika silap)

dan yang terakhir:
*Lagu Sedih, V.I.P.

mesti ramai yang tahu antara ahli kumpulan V.I.P ialah Adam (Adam AF),
Ryan, Fadlan, Yandy dan Malon.


dapat tengok bezanya kan???

kate kooo.. SUJU memang terbaik! sebab dah memang keturunan diorang sume pandai menari..
suara pon takyah cakap. Dah dengar, komen sendiri cukup.

MAX 24:7. ramai kot tak tahu sebab diorang niiy celebs baru kat Malaysia. aku agak kurang berminat dengan diorang sebab gaya pun dah serupa bebenor dengan super junior. group members, same banyak. 12.
cume SUJU tambah sorang.. kyuhyun.
tapi yang tak bestnye.. energy yang diorang bawak tak sama langsung. menaripun gitu2 jer.
video diorang pon tak sehebat dan tak serancak SUJU dan V.I.P.
tapi, credits to Aesar Mustafa. lagu yang beliau gubah boleh tahan.

V.I.P, memang terbaik kot. tak tahu nak cakap camne. boleh tengok diorang punyer agresif dan tenaga camne.
band V.I.P bagi aku hampir setaraf dengan SUJU, 2PM, Shinee dan lain2. diorangpon tak der laa serupa sangat macam KPOP.

Secara tuntasnya, bukan tak nak menyokong industri MPOP kat Malaysia. tapi...
macam tak kena jerk bila stail Korea kite hambik bulat2, lonjong2, mahupon petak2.
bagi aku malaysia dah cukup best. betul tak???

salam pujangga dariku,
Assalamualaikum, dan sayonara.
arigato minna kerana sudi lawat blog saya.

P/S: proud to be Malaysian

~ iklan terbaek! ~

Assalamualaikum, Konnichiwa!
apa kabar.. heee (",)

ari niy aku nak kongsi sket iklan2 yang terbaik dari ladang!
gambar2 niy aku amek dari blog lain. gambar die memang best2. hehe
enjoy ler!

Creative Advertisements
*kalau korang join wrestling, avoid using softlan. haha

Creative Advertisements
*tuu pasal laa kat kwasan perumahan aku tak ade hanjing. huhu

Creative Advertisements
*pastikan korang dapat bezakan kucing dengan span basuh pinggan

Creative Advertisements
*ni laa rupe kucing kalau tak jumpa bekas pasir mereka.


dan................. iklan yang aku paling suke...

Creative Advertisements
*singa baru balik dari salon.. hahaa
kalau camni laa ghupenye singa,
bukan singa gigit orang, tapi orang yang gigit singa..



niy ade link untuk korang kalau berminat nak tengok gambar2 lain yang terbaik dari ladang!

tuu jerk laa kot, okey laah.
arigato minna.
Assalamualaikum.