Subscribe:

Ads 468x60px

Labels

Ahad, 13 Mei 2012

~hukum2 bilangan unta~ aik?



assalamualaikum?
salam hamba tulus tanda ikatan,..
chewah.

sory guys, sory blogwalkers, aku memang kurang blogging sekarang.
sebab busy memanjang. ape aktiviti aku?

main game, facebooking, makan, tidur, minum, sapu sampah, basuh baju, lipat baju, kemas baju.
kadang2 masak. :p

ahahai.. tak kose aku nak masak. \(=,=)/

herm. nengok tajuk kat atas.
~hukum2 bilangan unta~
aik? ape tu? korang tak tau?
aku nak tau gak sape yg tau. sebab aku pon tak tau. harharhar

ini kes die:
*search keyword baris ke empat. hahaa. tak boleh blaa. aku masih konpius.

aku try jugak search google ape itu 'hukum2 bilangan unta'.
tapi yg keluar memang takde kena mengena.

(mungkin die nak cari macam mana pembahagian daging unta untuk akikah/korban/ apa2 yg melibatkan unta.)

aku rase mungkin korang pk,
takkan nak blogging sebab tu jer kot????!!!!

yang sebenarnya... MEMANG BETUL. harharhar

tapi sebagai informasi tambahan, aku bagi laa sket info pasal unta ni. :D




  • camel( unta)diperolehi melalui latin dan greek, yg berasal dari bahasa hebrew(ibrani) dan Pheonicia iaitu 'gamal' berkemungkinan berasal daripada kata dasar menanggung/membawa.
  • unta merupakan salah satu daripada 6 jenis keluarga 'camelidae' iaitu unta berbonggol dua, llama, alpaca, guanaco dan vicuna.
  • unta mampu hidup selama 40-50  tahun.
  • bonggol yang terdapat pada belakang unta bukan tempat simpanan air, tapi merupakan bonggolan tisu lemak yang membuatkan  unta mampu bertahan hidup tanpa air dan makanan dalam tempoh yg panjang. melalui proses 'fat metabolization'
tu jer setakat informasi yang bleh aku bagi.
untuk keterangan lanjut, sila klik pada link yang telah disediakan. terima kasih.



sebelum keluar binatang2 lain. eloklah saya mengundur diri terlebih dahulu.
trime kasih sebab sudi blogwalking.
thank you.
xie xie ni.
 komawo.
hontoni arigato.

assalamualaikum, sayonara minaa!

7 ulasan:

Cik Dessert berkata...

\(=.=)/ eh.kita pon blurrr la..mcm mne dia kira tu.. hahaha.. btw .. eh baru tau pasal bonggol tu..

Cik Dessert berkata...

=.=' muka lepas bace... hehehe

Shafika Syuhada Rosli berkata...

@arielkun dia nak bayar diat kot.. >.< neway, go n pig ur blog here.. Di sini gemok

latest entry: Essence of love

Cik Atie Tyra berkata...

haha . betul jugak tuu . kot-2 dia cari pasal pembahagian unta dalam ibadah-2 tuu . tapi sengaja pendekkan carian . :p

airel chan berkata...

cik desert: (=.-)>?? muke sye sblom post entri ni. haha

cik peeka: pig? biar betuL?? haha naaaaiz. thankz

cik atie: lain kali penuh2. xde laa keliru. haha

AreZiem Vanieyllo berkata...

nak bela unta lah.. senang skit.. xpayah slalu bg makan minum.. ^^,

*tuudiahhh*

airel chan berkata...

tuuu diah~ hahaa. x perlu pikir nak bagi makan skali seminggu jerk. bhahahaha