Subscribe:

Labels

Ahad, 2 Oktober 2011

~ MPOP??? KER KPOP??? ~

Assalamualaikum, Konnichiwa????

hari niy aku nak kongsi sikit pasal KPOP kat Korea dan MPOP kat Malaysia niy.
 see the different from these video:

*mr simple, SUJU (SUPER JUNIOR).

The group debuted with 12 members: Leeteuk (leader), HeechulHan GengYesungKanginShindong,SungminEunhyukDonghaeSiwonRyeowookKibum and later added a 13th member named Kyuhyun; they are one of the largest boy bands in the world.

and then, this:
*Cinta 247 by MAX 24:7 , malaysian MPOP

Antara ahli diorang ialah Tameen, Alloi, Mierul, Hans, Kim, Eykal, Fifiey, A Ar,
Jab, OB, Virgo dan Iym. mereka bekerja di bawah Aesar Mustafa.
(sila betulkan jika silap)

dan yang terakhir:
*Lagu Sedih, V.I.P.

mesti ramai yang tahu antara ahli kumpulan V.I.P ialah Adam (Adam AF),
Ryan, Fadlan, Yandy dan Malon.


dapat tengok bezanya kan???

kate kooo.. SUJU memang terbaik! sebab dah memang keturunan diorang sume pandai menari..
suara pon takyah cakap. Dah dengar, komen sendiri cukup.

MAX 24:7. ramai kot tak tahu sebab diorang niiy celebs baru kat Malaysia. aku agak kurang berminat dengan diorang sebab gaya pun dah serupa bebenor dengan super junior. group members, same banyak. 12.
cume SUJU tambah sorang.. kyuhyun.
tapi yang tak bestnye.. energy yang diorang bawak tak sama langsung. menaripun gitu2 jer.
video diorang pon tak sehebat dan tak serancak SUJU dan V.I.P.
tapi, credits to Aesar Mustafa. lagu yang beliau gubah boleh tahan.

V.I.P, memang terbaik kot. tak tahu nak cakap camne. boleh tengok diorang punyer agresif dan tenaga camne.
band V.I.P bagi aku hampir setaraf dengan SUJU, 2PM, Shinee dan lain2. diorangpon tak der laa serupa sangat macam KPOP.

Secara tuntasnya, bukan tak nak menyokong industri MPOP kat Malaysia. tapi...
macam tak kena jerk bila stail Korea kite hambik bulat2, lonjong2, mahupon petak2.
bagi aku malaysia dah cukup best. betul tak???

salam pujangga dariku,
Assalamualaikum, dan sayonara.
arigato minna kerana sudi lawat blog saya.

P/S: proud to be Malaysian

4 ulasan:

Shafika Syuhada Rosli berkata...

suju tak suju.. benci max 24:7 !!! macam gay jep.. :P

VIP diorang mukan tiru k-pop wokeh~ dari dulu2~ lg kru suke wat lagu pop.. tehee~~

airel chan berkata...

hahaha. (",)????

I'm so not me... berkata...

Mr. Simple x best sgt...Only learned the bad things(B1A4), Neverland (U-KISS), Fiction (B2ST), Watch Out(ZE:A), Don't Spray Perfume (Teen Top), Like Birds(FT Island), Shake It Up(Seo In Guk), Beautiful Target (B1A4), 0330(U-KISS), Not Young(U-KISS), Mona Lisa(MBLAQ), Man Man Ha Ni(U-KISS), Roly Poly(T-ARA), Starlight Moonlight(SECRET), Soom(B2ST), Lucifer(SHINee), I'm The Best(2NE1), Ugly(2NE1), A Song Calling For You(SS501), Shut Up(U-KISS), Niga Joha(U-KISS), Talk To Me(U-KISS), Bingeul bingeul(U-KISS), Going Crazy( SOng JI Eun), Rule Breaker(Sweet Revenge), Step(KARA), and Finally :LIVE: (Kevin Woo).....LAGI BEST....PLING BEST SUME YG U-KISS N Kevin Woo N B1A4 N B2ST....

airel chan berkata...

waaah. fanatik yer ngan kpop! (^^,)