Subscribe:

Labels

Ahad, 25 Mac 2012

keputusan aku???

assalamualaikum? konnichiwa?
mekasih sebab sudi datang. weeeeee~

post ni just ringkas dan padat.
taknak cite panjang2.
sensitif sangat.
h0h0

keputusan SPM aku?
cume 1A, 2A-, 4B+, 1B, 1C+ 1C.
alhamdulillah.
walaupun apa yang aku harap tak dpt. tapi aku redha. macam ape yg aku cakap sebelum ni.
matematik aku A.
bahasa melayu dan bahasa inggeris aku A-. (kena perli dengan cikgu bm aku, budak india dpt A+) ehem2
ICT, PSV, pendidikan islam dan sejarah aku B+ (jangan nak komen part nih)
kimia aku B.
fizik aku C+.
matematik tambahan aku C.

kira okey dop.

tapi yang paling aku pedas sekali bila ade hamba Allah nih cakap begini-begini:
"3A jer? anak kau bukan pandai ke?" kata makcik tersebut.

pedas sangat makcik.
nasib baik aku pikir orang tue. kalau tak. memang makan penampor 17 das tambahan sepakan penalti.

kalau laa sape2 yang ade pendapat yang same dengan makcik tu. attention please.
sila habiskan 36 buah buku tambahan 1 buku rujukan setiap subjek yang diambil dalam masa 2 tahun.
secara keseluruhan=72 buah buku.
hambik kau.
dalam masa 2 tahun tu tolak segala cuti yang ade, tidak termasuk waktu kokurikulum, waktu tido, waktu makan, dan lain2 yang sewaktu dengannya.
jangan tanya lah macam mana budak2 yang dapat straight A.
dah genetik rajin. harharhar
kalau yang macam mak nih memang sibuk memanjang. hahaa

so secara keseluruhannya, aku puas hati jugak laa. ape yang aku tak harap memang boleh diharap macam
addmath dan kimia. terkezut aku tengok gred yg aku dpt.

sekarang yang penting aku kena tunggu mana2 tawaran, ipta ke, institut perguruan ke, mahupun matrik dan asasi. (kelas kau asasi)

eloklah hamba mengundur diri sebelum mengarut lebih lanjut.

terima kasih sebab sudi melawat, menfollow blog saya yang sedang2 saja.

arigato minna,
komawo,
syukran jazilan,
xie xie ni,
terima kasih.

Assalamualaikum,
ma'assalamah.

p/s: nak pendekkan cerita, jadik panjang jugak. :p

Isnin, 19 Mac 2012

keputusan... keputusan... keputusan...

assalamualaikum? Ohaiyo minna!
sihat tak oooit?

memang dah lame aku tak hapdet blog.
start dari bulan Januari laa.
memang sibuk tak tentu hala. tak sempat nak jengukpun blog haku inih.
namun apa yang paling menggembirakan hati aku bile ada newcomers kat sini.
THANKZ blogwalkers yang sudi nak follow blog yang serba serbi boring ni.
~(^^,)~ \ ~(T,T)~

tup tap tup tap.. dah bulan Mac.
rasa macam kejap sangat.
aku masih ingat lagi ayat masa awal tahun hari tu.
"masa bergerak terlalu slow. bila nak bulan 3 nih,"
sekarang dah bulan 3. amekaw. nak sangat.
lusa keputusan Sijil Paling Menarik (~tangan di dada mata ke atas~)
dah nak dilepaskan.( dilepaskan?? )

*AMEKAW. pedas tak gambar ni. aku dah terbakar dah rasanya.


hati haku ni dah macam drum dah.
gedum gedam gedum gedam tram tam tam ching (contoh bunyi drum)

bila cakap pasal keputusan SPM, mesti semua dah terbayang A,B,C,D, dan E.
aku taknak masukkan G sebab ade ke hambe Allah kat dunia ni bayangkan keputusan beliau penuh G.
haku memang tak harapkan apa2  selain orang redha dengan keputusan yang aku peroleh.
aku memang sebelum azali dah redha awal2 sebab aku berpegang kepada
kata-kata Prof. Madya Dato' Dr. Ariel Syuhada Kun,
"kita akan peroleh balasan yang setimpal dengan usaha yang kita buat.
Banyak input yang kita berikan, maka banyaklah output yang kita terima,"

So, bagi yang dah banyak berusaha tahun lepas,
tekun belajar masa dalam kelas, tak tidur malam belajar sampai mata pandai lagi putih,
InsyaAllah, Allah itu Maha Adil.
kalau keputusan tak bagus, Mungkin bukan rezeki kita.

bagi yang memang main-main dalam kelas, tidur awal sebab taknak belajar sampai pandapun jeles tengok mata korang,
jangan risau. sebab korang boleh takut mula daripada sekarang.
masih ada masa lagi untuk takut.
MUAHAHAHAHA~

gurauan semata-mata. jangan marah.
tak pasal2 muka aku keluar paper masuk hospital lepas amik keputusan.
sebab ada yang tak puas hati.
Gomenasai!(minta maaf dalam bahasa Jepun)

sebelum aku mengarut sampai ke Korea, baik haku undur diri dulu.
terima kasih sebab sudi melawat, menfollow blog saya yang sedang2 saja.

arigato minna,
komawo,
syukran jazilan,
xie xie ni,
terima kasih.

Assalamualaikum,
ma'assalamah.