Subscribe:

Ads 468x60px

Labels

Isnin, 28 Mei 2012

memoirs of mine: 2

assalamualaikum. konnichiwa?
anyeong haseyo?

kalau entri tadi pasal keluarga aku, yang ni aku nak buka buku lama
masa aku sekolah rendah. masa aku gila2 enjoy hidup memang takde pikir benda lain dah.
12 jam main jerk. (6 jam tido)
memoirs of mine: 2


sekolah kebangsaan pulapah.


dulu takde pasu2 tu sume. dulu kosong jer. haha.
tempat ni laa dulu aku lepak pagi2 sementara tunggu perhimpunan.




abang, akak dan aku memang berkongsi sekolah yang sama.
Sekolah Kebangsaan Pulapah. sejarah pasal sekolah ni??
carik sendiri. aku pun dah lupe dah. haha

kalau nak diikutkan, aku memang ingat semua budak2 pulapah sebaya aku daripada aku
darjah satu sampai darjahanam(darjah 6).
nak aku senaraikan? boleh. bhahahahah (gelak poyos~)
aku, ayu, shameera, izzati, ashraf( BFF dunia akhrat!), farihah, khairul a.k.a abang, afiq,  ikhmal, iqbal, farah a.k.a betty, nazatul, azrul, aqamal, amirul (D), amirul adha, aqiela, mira, faris, alif, fikri, kamalia, faizie, muhaimin, mahathir, adik, akak, khaliesah, nadira, aideed, sharina a.k.a shina, rasyid, harith, adha,
safiq, atirah, nelia, ayie, raj, dan akhir sekali natasha. kalau ade yang tertinggal, maknanya...
seganlah aku. hahaa
(ada sorang budak lelaki nih, aku ingat die tapi aku lupa namanya. die pindah kejap jerk. aku agak rapat ngan die sebab kitorang duk sblah2. mse darjah3 kot. kott?)

cikgu? tak semua aku ingat. tak tau sebab ape. haha. cikgu aida, cik sani, ustazah seri, cikgu zolman, cikgu khairil, teacher shaelbidiya(panggilan teacher shai), teacher sarina, cikgu saha, cikgu noraliza dll. hahaha
ade 2 orang lagi cikgu yang aku lupa namanya, sorang cikgu bm yang ajar aku masa darjah 4.
lagi sorang ustazah masa aku darjah 6. tu jer laa. haha :D

banyak benda yang aku memang tak boleh lupakan. sebab kat sini permulaan hidup aku dalam menuntut ilmu.
kat sini jugak laa di mana aku diberi kekuatan untuk teruskan perjuangan oleh kawan2 aku.

my bff!
tuuu dia my best friend forever dunia akhirat. aku tak banyak bff. sebab? aku cume bnyak bf jerk. haha
niiin dia bff aku. ashraf.

disebabkan masa kecik masing2 pelat, aku panggil die acap. die panggil aku cair.

sejak kecik aku memang dengan die jer laa. aku tak ramai kawan. dari tadika sampai sekolah rendah.
apa yang aku memang tak boleh lupekan part aku jatuh longkang. die laa tolong aku. hahaa.
die pernah cite aku slalu pujuk die kalau die nangis. tapi aku lupe semua tu. thankz ingatkan budak!.
bhahahaha

lepas die pindah, aku lebih rapat dengan ayu ngan shameera. tu laa best friends aku. hahaa.
susah senang kitorang bersama... weeeee :D
masa darjah 6, aku makin rapat dengan khaliesah, si comel dan natasha. hehe
disebabkan natasha masuk lambat ke sk. pulapah ni. jadi die kureng rapat dengan kitorang.
so kami mengambil langkah drastik untuk rapat dengan die.. weeeee~
mereka ni tersenarai dalam bestfriends aku. hahaa

banyak yang aku peroleh dari sekolah ni. ilmu, kenangan manis tak terkecuali kenangan pahit..
tapi pengalaman yang mematangkan kita. kalau takda pengalaman,
umpama pohon yang ade dahan tapi tidak berdaun dan berbuah. :D

usia semakin lanjut, jadi aku sambung ke sekolah menengah lepas darjahanam. :D
tu aku akan sambung dalam entri seterusnya. bhahahahaha

di sini aku sertakan sekeping gambar masa birthday party aku. hahaa
bila banding2kan, dulu semua cute2 pendek2.. sekarang masing2  dah chantek2 ensem2 tinggi2.
aku jer pendek lagi. wuuuu. <(T.T)>

tak semua ada. tapi okeylah kan. :D

arigato minna,
komawo,
syukran jazilan,
xie xie ni,
terima kasih.

Assalamualaikum,
ma'assalamah.

Tiada ulasan: